Cursuri de Desen pentru Copii
Ochi realisti

5 Pasi pentru a desena ochi realisti

Conținut articol

Sa desenezi ochi realisti poate fi o provocare, dar cu putina practica si cateva sfaturi utile, poti invata sa creezi desene impresionante cat ai zice "nu, ochiul nu e de fapt in forma de peste!". In acest articol, iti vom prezenta 5 pasi simpli pentru a desena ochii realisti in creion sau digital (regulile sunt aceleasi), astfel incat sa poti incepe sa creezi desene de ochi uimitoare in cel mai scurt timp! Nu uita sa te inscrii la cursul gratuit oferit in josul paginii, unde poti invata cu ajutorul clipurilor video cum sa desenezi un ochi pas cu pas si sa afli mult mai multe detalii pe acest subiect! Desenul nostru are la baza metoda Loomis, dezvoltata de Andrew Loomis in cartea sa, "Drawing the Head and Hands". 

Sa trecem la treaba!

Daca ai nevoie de un feedback poti sa imi scrii si iti voi raspunde in cel mai scurt timp. Mi-ar placea sa ne auzim si sa faci parte din comunitate. Hai sa vedem cum se deseneaza un portret dupa fotografie!

"A true artist is not one who is inspired, but one who inspires others."

― Salvador Dali

Alege un model de referinta

  Pentru a incepe sa desenezi ochii realisti, este important sa ai un model de referinta pe care sa il urmezi. 

  Acest lucru poate fi o poza a unui ochi sau chiar o persoana vie pe care o poti privi in timp ce desenezi. Asigura-te ca ai un model de referinta care este clar si bine iluminat, astfel incat sa poti vedea toate detaliile necesare pentru a reproduce ochiul in creion.

  Recomand Pinterest pentru fotografii, in opinia mea Pinterest este exact ce ar fi trebuit sa fie Google Images, dar nu prea a reusit.

Ochi realisti
Ochi realisti

Deseneaza forma generala a ochiului

Urmatorul pas este sa desenezi forma generala a ochiului

Asigura-te ca tii cont de toate linii si curbele caracteristice ale ochiului, inclusiv linia superioara a pleoapelor, linia inferioara a pleoapelor si forma generala a globului ocular.

Masoara raportul dintre inaltimea si latimea totala, apoi sparge forma generala in forme secundare si apoi tertiare. verifica mereu mereu masuratorile ca sa fii sigur ca nu pierzi desenul de sub control! 

Daca ai nevoie de mai mult ajutor in a invata cum sa desenezi ochii realisti, nu uita ca poti inscrie la cursul gratuit oferit in josul paginii, unde poti invata cu ajutorul clipurilor video cum sa desenezi un ochi pas cu pas.

Construieste Umbrele

Pentru a da adancime ochiului tau realist, trebuie sa construiesti umbrele

Umbrele sunt zone unde lumina nu poate ajunge, ceea ce duce la aparitia unor zone intunecate.

Sfat: mereu mereu mereu grupeaza umbrele! In felul asta vei avea un desen expresiv si lizibil! Daca ai 3 umbre una langa alta cu mici spatii intre, cea mai buna solutie este sa desenezi o umbra mare ce le incorporeaza pe toate 3. Le poti diferentia apoi prin mici variatii de hasura, dar mereu o forma mare va fi mai buna decat mai multe forme mici.

Daca ai nevoie de mai mult ajutor in a invata cum sa desenezi ochii realisti, nu uita ca poti inscrie la cursul gratuit oferit in josul paginii, unde poti invata cu ajutorul clipurilor video cum sa desenezi un ochi pas cu pas.

Ochi realisti
Ochi realisti

Adauga detaliile

Dupa ce ai desenat forma generala a ochiului, este timpul sa aduci la viata desenul prin adaugarea detaliilor.

Acest lucru include adaugarea liniei ciliare, a irisului si a pupilei, precum si a catorva linii fine pentru a reproduce textura pielii.
Nu exagera cu aceste lucru, altfel ajungi sa o dai in kitch. E o granita foarte fina intre realist-artistic si realist/hiperrealist-kitch. Nu copia porii sau detaliile inutile, concentreaza-te pe ceea ce simti tu ca e frumos la ceea ce studiezi, iar privitorul desenului tau va aprecia.
Vrei sa transmiti ce crezi tu ca arata bine, nu sa reproduci ca o camera foto, pentru ca daca ala era scopul, o camera foto facea treaba cu siguranta mai repede si mai bine.

Adauga finisajele

Ultimul pas cand desenam ochi realisti este sa adaugam ultimele retusuri

Acest lucru include adaugarea detaliilor fine, cum ar fi genele si reflexiile din ochi. 

Grupeaza genele in forme mai mari, nu le desena individual, arata mult mai bine in opinia mea. 

Asigura-te ca tii cont de forma si pozitia genele si de lumina care cade pe ochi pentru a reproduce aceste detalii in mod realist, dar lasa-ti si inima sa decida asupra desenului. 

Dupa ce ai adaugat toate finisajele, trebuie doar sa verifici desenul tau pentru a te asigura ca totul arata cum trebuie. Pe mine ma ajuta mult sa fac o poza desenului cu telefonul si sa ma uit la ea cateva ore mai tarziu. Astfel voi vedea desenul cu o perspectiva proaspata si imi sar in ochi toate eventualele defecte. 

Daca esti multumit de rezultat, felicitari! Acum mai fa 100! ❤️

Ochi realisti

"A true masterpiece does not tell everything."

― Albert Camus

Toate articolele

Te-ar mai putea interesa

Cristiana Toma
Read More
Un profesor minunat! O întâlnire care îți poate schimba viața! Pasiunea este ceea ce îl definește! Alături de el aveți o experiență nouă! încercați! Nota 100
Lăcrămioara Popa
Read More
Un profesor dedicat, apropiat de copii. Nu ai cum sa nu înveți cu asa profesor dacă îți place să desenezi și îți dorești asta. Cursul este foarte atractiv și inedit. Este exact ceea ce cautam. Multumim frumos domnului Bogdan, abia aștept următoarele ședințe!
Gabriel-Cosmin Cismaru
Read More
Explică foarte bine, are răbdare și încurajează ca fiecare participant la curs sâ își dezvolte propiul stil artistic. Un prof de nota 20!
Previous
Next

Sau poți încerca unul din cursurile gratuite de desen

Open chat
Bună! 🙂
Profu' de Desen - Cursuri de desen
Bună, cum pot să te ajut?