Conținut articol
"Oricine poate invata sa deseneze. Nu toata lumea crede ca acest lucru este adevarat."
- Representing Landscapes "Nadia Amoroso"
Identitatea Artistica
Este punctul tau de vedere ca artist.
Lucruri precum propria paleta de culori, simbolurile, liniile sau subiectele pe care le abordezi in mod constant. Toate acestea reflecta perspectiva ta unica, experienta de viata, si valorile. Este o refexie a ceea ce conteaza pentru tine.
Stilul Identitatii
Cel mai important aspect al identitatii tale artistice
Stilul este aspectul și ce transmite lucrarea ta. Stilul se reflecta prin cat de ingrijita sau precisa este lucrarea ta. De asemenea, se poate distinge foarte usor daca lucrarea se duce inspe realism sau zona abstracta. Se pot observa si elemenete care se repeta in fiecare lucrare.
Abilitatile artistice
O abilitatea antrenata duce la lucrari din ce in ce mai complexe
Inca traim cu vechea impresie despre ce inseamna a avea abilitati artistice. Multi oameni cred ca asta inseamna sa redai o imagine intr-un mod cat mai realist. Pe la mijlocul secolului al XX-lea, imaginea abilitatii artistice a fost reinventata. Aprecierea noastra pentru viziunea unica a artistului este doar o confirmare a unei tendinte noi in ceea ce credem ca inseamna abilitate artistica.
Instrumentele pe care le alegi
Iti influenteaza stilul si ce transmiti
Instrumentele dau expresie si forma identitatii tale: vopseaua, grafitul, cerneala, hartia, lemnul sau lutul. De obicei alegi un instrument sau o combinatie de instrumente pentru ca iti place sa lucrezi cu ele si exprima cel mai eficient ce incerci sa comunici. Un instrument poate fi orice. Majoritatea artiștilor folosesc ceea ce numim instrumente traditionale, cum ar fi vopseaua, hartia sau lutul dar alti artisti folosesc instrumente noi, cum ar fi hainele, guma de mestecat sau chiar parul uman!
Consecventa identitatii
Oamenii iti recunosc munca fara sa vada semnatura
Asta nu inseamna ca repeti elemente in lucrarile tale. Poti repeta subiecte, poti folosi aceleasi instrumente si elemente de stil precum culoarea sau liniile. Cand iti fixezi un set de elemente stilistice creezi lucrari care urmeaza un set de reguli nescrise care sunt legate intre ele si sunt distincte.
Subiectul recurent
Aici iti vei gasi mereu inspiratia
Pentru unii artisti subiectul este cel mai important aspect al identitatii lor. Mare parte din ceea ce ne atrage se bazeaza pe experienta noatsra de viata, ce ne inconjoara, ce ne-a influentat: educatia, tara natala, afilierea politica, cultura, religie, rasa, etnie, sentimentul de privilegiu (sau lipsa lui).
Identitatea artistica conteaza?
Este superputerea ta!
Cand ti-ai gasit identitatea, ai puterea de a crea (chiar si sub presiune) impreuna cu puterea de a-i influenata pe ceilalti și flexibilitatea prin care iti exprimi propriul punct de vedere. Frica ii opreste pe oameni sa se exprime in mod creativ (teama de a nu fi suficient de interesanti sau impresionanti, sau teama ca povestea lor este prea deprimanta sau chiar prea fericita). Toată lumea se va conecta cu povestea ta? Desigur că nu. Dar exprimandu-te prin arta ta, vei gasi oameni care o fac.
Cariera artistica
Identitatea ta artistica va fi cea mai buna prietena
Gasirea identitatii artistice nu asigura succesul profesional dar este un element necesar pentru susținerea carierei artistice. Este ce te diferentiaza de alti artisti. Vei permite altora sa se conecteze cu munca ta si sa gaseasca suficienta valoare in ea. Cu cat identitatea artistica este mai puternica si mai distincta, cu atat mai probabil vei gasi din ce in ce mai multe oportunitati precum expozitii in galerie, contracte sau acorduri de licenta.
Copierea trendurilor
Ar putea sa te sustina pentru o perioada de timp
Daca munca ta se blocheaza intr-un trend, ea nu are multe sanse sa prospere. Realizarea unei lucrari care imita tendintele pietei, cu timpul, cel mai probabil, te va face sa te simțiți plictisit si lipsit de inspiratie. Ca antidot pentru lipsa de inspiratie, iti propun sa incerci unul din exercitiile mele preferate: brainstormingul.
Ai incredere in proces
Calatoria artistica este diferita pentru toti.
Exista cateva faze destul de previzibile pe care le impartasim cu totii. Pe masura ce parcurgem aceste faze suntem treziti de inspirație; experimentam și esuam; ne straduim și realizam ceva grozav. Apoi, inevitabil, ne ciocnim de noi obstacole, ne punem la indoiala munca, dar reusim cumva sa ajungem iar in peroada de creativitate maxima.
"Artistul nu numai ca invata sa isi foloseasaca propria imaginatie dar si pe cea a oamenilor care ii privesc desenele."
- Drawing Outdoors "Henry C. Pitz"