Conținut articol
"Oricine poate invata sa deseneze. Nu toata lumea crede ca acest lucru este adevarat."
- Representing Landscapes "Nadia Amoroso"
Desenul stimulează activitatea creierului
Se observa o creștere a substanței gri
La persoanele care se angajează în mod regulat la desen, s-a observat în urma scanării creierului, o creștere generala a substanței gri în ambele emisfere ale creierului. În urma scanării, vechea torie în care se credea că artiștii folosesc deseori partea dreaptă a creierului a fost demontată.
Mai mult, s-a observat un nivel crescut de substanță cenușie și în lobul parietal al creierului artiștilor. Lobul parietal este zona responsabila de îmbunătățirea orientării spațiale și a cunoașterii.
Îți îmbunătățești memoria
Puterea desenul se folosește și sub formă de tratament
Desenul este folosit în tratamentul persoanelor cu condiții ale creierului precum boala Alzheimer și nu numai. Îmbunătățiri drastice se obsverva la memorie. Astfel, a schiță, a desena ne ajuta să ne formam în așa fel încât să reținem mai mute informații.
Puterea desenului te scapa de durerea fizica
Nu este doar o distragere a atenției
Cine ar fi crezut că arta ar putea avea proprietăți de calmare a durerii?
Terapia prin artă ajută la scăderea percepției durerii prin schimbarea atenției persoanei de la punctul dureros. Nu este doar o distragere a atenției. Ea reprezintă o modalitate de a învață cum să vă relaxați și să vă modificați starea de spirit, astfel încât durerea să nu vă mai controleze starea emoțională. Prin urmare, arta nu elimină complet durerea fizică, dar este un instrument util când vine vorba de gestionarea acesteia.
Puterea desenului si conștiința
Mimează activitatea neuronală
Atunci când te uiți mai atent la o operă de artă, o observi cu adevărat, creierul tău poate începe să mimeze activitatea neuronală a artistului care a creat-o. Încep să se formează noi căi neuronale și se stimulează o stare de inspirație.
Artiștii au o sănătate generală mai bună
Artiștii sunt membrii ai societății care funcționează mai bine
Centrul de Cercetare pentru Arte și Cultura (RCAC) a stabilit că artiștii suferă mai puțin de singurătate și depresie decât populația generala. Potrivit studiului, artiștii maturi sunt membrii ai societății care funcționează foarte bine și sunt de doua ori mai dispuși să facă voluntariat decât alții.
"Artistul nu numai ca invata sa isi foloseasaca propria imaginatie dar si pe cea a oamenilor care ii privesc desenele."
- Drawing Outdoors "Henry C. Pitz"